БАЛАНСИРАНЕ НА ИН И ЯН – 4

СЕКСЪТ И СЪВЪРШЕНИЯТ ЛЮБОВНИКseksat i savarsheniat lubovnik

Дао, Тантра и Кама сутра

Мейбъл Ям

Изобразяването на Дао

Дао е единството на два принципа: ин и ян. Символът на ин и ян е кръг, разделен на две половини от една S-образна линия, като едната половина е бяла, другата черна.

Кръгът изобразява единството на Вселената, състояща се от ин (черни) и ян (бели) аспекти, които са неотделими във всяко едно конкретно проявление на цялото. Във всяка от двете половини има по един малък кръг с противоположния цвят, което означава, че всеки от принципи съдържа в себе си зародиша на другия. В кулминацията на своето разгръщане и изразяване всеки от принципите сe променя и преминава в своята противоположност и това дава възможност на силата на вечното равновесие да върши своята работа.

Равновесието на Вселената зависи от противоположностите

Според  Дао Вселената е резултат от противоположността, съществуваща в първичното единство: покой и движение, свиване и разширяване, сгъстяване и разреждане, движение напред и движение назад. Тази основополагаща противоположност може да се наблюдава във всяко проявление, от най-простото и специфично до най-сложното и универсално. Взаимовръзката между ин и ян създава всички живи неща, съществуващи във Вселената.

Философията на Дао сe основава върху стремежа за постигане на равновесие и интегриране на противоположните енергии, които взаимно се допълват.

Ин и ян

Ин енергията представлява женското начало: пасивността, нощта, влажността, студът, водата и Луната. Жената, с нейните полови секрети и сокове, образува една ин същност, осигуряваща защита, която позволява мъжката сперма да се превърне в човешки ембрион.

Ян енергията представлява мъжкото начало: активността, денят, сухотата, Слънцето и огънят. Мъжката сперма е скъпоценен дар, източникът на мъжкото физическо здраве и жизнена енергия.

Когато мъжката ян сила и женската ин сила се обединят, те създават животът във Вселената.

Стр.16 – 17

Книга: СЕКСЪТ И СЪВЪРШЕНИЯТ ЛЮБОВНИК

 

Сподели:
Edno23 Favit Svejo Twitter Facebook Google Buzz Delicious Google Bookmarks Digg

Отговор

Plugin from the creators ofBrindes Personalizados :: More at PlulzWordpress Plugins